Компанія Apple захистила Face ID від конфузу: подробиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Apple захистила Face ID від конфузу: подробиці

Фондовий ринок
1205
Компанія Apple провела масштабне дослідження за участю величезної кількості добровольців, щоб гарантувати стабільну роботу інтерфейсу Face ID при використанні представниками різних етнічних груп.
Про це розповіла Синтія Хоган, віце-президент компанії із зовнішніх комунікацій, відповідаючи на відповідний запит члена Сенату Сполучених Штатів Америки.
Ймовірно, дане питання було продиктоване необхідністю дотримання прав користувачів з темною шкірою, що в минулому неодноразово порушувалися системами розпізнавання облич від іменитих виробників. Зокрема, деякі веб-камери HP не могли ідентифікувати чорношкірих людей, а штучний інтелект сервісу Google Фото взагалі ідентифікував їх як горил.
«Питання безперешкодного використання Face ID представниками різних рас і національностей було одним з найважливіших для нас, — розповідає Синтія Хоган. — Інтерфейс використовує нейронні мережі, які ми розробили, спираючись на мільярд зображень, у тому числі інфрачервоних і об’ємних знімків, зроблених за згодою добровольців.
Щоб забезпечити максимальну точність, ми розширили область наших досліджень, включивши безліч незалежних факторів. Зокрема, ми працювали з добровольцями зі всього світу, враховуючи їх вік, гендерні відмінності, а також етнічну приналежність та ін.. Крім того, нейронна мережа навчена розпізнавати і відсікати спроби обману з використанням гриму, масок і фотографій».
Такий ретельний підхід до ідентифікації різних користувачів, однак, не дозволив Apple зробити Face ID доступним абсолютно для всіх. Згідно з підтвердженою інформацією, в Купертіно категорично не рекомендують користуватися інтерфейсом близнюкам і особам, молодшим за 13 років. Через деякі особливості, властиві дітям і близнюкам, сканер може працювати некоректно.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас