Розроблено найпотужнішу біологічну сонячну комірку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено найпотужнішу біологічну сонячну комірку

Технології&Авто
546
Вчені Бінгемтонського університету (США) створили біологічну сонячну комірку, здатну видавати велику питому потужність і протягом тривалішого терміну, ніж існуючі аналоги.
Мікрофлюідальна система лабораторії-на-чіпі, що виробляє власну енергію, необхідну для створення самостійних діагностичних пристроїв, призначених для роботи у віддалених регіонах з обмеженими ресурсами. Мініатюрні біологічні комірки (micro-BSC) можуть стати найбільш підходящим джерелом енергії для них, оскільки повторюють природну екосистему: живі організми працюють разом з неживими, створюючи незалежну структуру.
«Micro-BSC можуть тривалий час виробляти електрику в процесі фотосинтезу і дихання мікробів під час циклів зміни дня і ночі, даючи чисте і відновлюване джерело енергії з потенціалом самопідтримки, – говорить професор Сеохен Чой. – Однак, перспективи цієї технології не знаходили практичного застосування через їх відносно малу потужність і короткий термін служби».
Професор Чой і його колеги створили мікроскопічну мікрофлюідальную біологічну сонячну комірку, яка може працювати з великою потужністю і протягом тривалого терміну, забезпечуючи енергією лабораторії-на-чіпі. Біосумісний тривимірний пористий анод продемонстрував відмінну здатність до утворення біоплівки і високу швидкість бактеріального позаклітинного перенесення електронів, що веде до збільшення потужності.
За допомогою реакції фотосинтезу ціанобактерій Synechocystis без додаткового органічного палива вчені домоглися у одноклітинної біологічної сонячної комірки питомої потужності 43,8 uW на см2 і тривалого вироблення енергії протягом 20 днів, що є рекордом за потужністю і тривалістю, повідомляє Phys.org.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас