Ферми в контейнерах захистять урожай від ураганів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ферми в контейнерах захистять урожай від ураганів

Світ
721
Бостонський стартап Freight Farms розробив технологію вертикального гідропонного вирощування овочів у вантажних контейнерах, які витримують навіть наслідки ураганів.
Leafy Green Machine, як назвали Бред Макнамара і Джон Фрідман свій винахід, дозволяє без особливих зусиль вирощувати урожай 365 днів в році. «Наша головна мета – зробити сільське господарство доступним для простій людині, щоб можна було обробляти не надто великий простір, але все одно робити достатньо для продажу, – говорить Макнамара, глава компанії. – Нас дуже надихнули можливості нової технології і той факт, що всі досі ще мислять категоріями великих сільськогосподарських підприємств».
Freight Farms ж, навпаки, хоче створити щось невелике, але здатне давати великий урожай. В результаті з’явилася Leafy Green Machine, ферма, що вміщується в вантажному контейнері 12 м завдовжки, 2,4 м завширшки і близько 3 м заввишки. Вертикальна гідропоніка дозволяє вирощувати листові овочі і трави – різні сорти капусти, латук, базилік, м’яту, материнку, і збирати їх раз на тиждень цілий рік. Для того щоб отримувати 2-4 тонни врожаю, потрібно всього 38 літрів води на день. Рівень вологи і добрив можна контролювати віддалено, за допомогою ПЗ Farmhand.
«Це хороший спосіб для фермерів знизити навантаження на інфраструктуру господарств і земель», – вважає Макнамара.
Працездатність Leafy Green Machine вдалося перевірити під час урагану «Харві», який зруйнував десятки господарств навколо Х’юстона, штат Техас. Працівники місцевої гідропонної ферми Acre in a Box кілька днів після урагану не могли дістатися до посадок через повені, однак, спостерігаючи за рослинами віддалено, бачили, що вони не постраждали.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас