З "Нафтогазу" звільнилися останні незалежні директори наглядової ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З "Нафтогазу" звільнилися останні незалежні директори наглядової ради

Фондовий ринок
560
Повноваження незалежних директорів НАК “Нафтогаз України” Пола Уорвіка і Маркуса Річардса припинені з 3 жовтня 2017 року. Про це компанія повідомила в системі розкриття інформації НКЦПФР.
Уорвік і Річардс були призначені на посади незалежних директорів “Нафтогазу” 25 березня 2017 року на три роки. Разом з ними незалежним директором був призначений Чарльз Проктор. Він звільнився з компанії ще раніше і його повноваження були припинені 30 вересня 2017 року.
Всього в наглядовій раді НАКу було п’ятеро директорів: три незалежні директори і два представники держави. Президента представляє колишній міністр енергоуглепрома Володимир Демчишин. Від Кабінету міністрів була призначена Юлія Ковалів, на той момент – перший заступник міністра економрозвитку.
Ковалів першою звільнилася з наглядової ради. Потім подав у відставку Проктор.
У вересні “Нафтогаз” заявив, що останні незалежні директори залишають компанію через згортання реформ з боку уряду.
“Незважаючи на запевнення, надані членам наглядової ради представниками вищого політичного керівництва України, протягом останніх п’яти місяців не відбулося ніяких істотних зрушень вперед. Жодну з дій, що перебувають під контролем уряду, не було виконано. Навпаки, рівень політичного втручання в роботу “Нафтогазу” продовжує зростати і став, на жаль, очевидною нормою”, – йдеться в листі.
Також проблемою для іноземців називали вимогу декларувати майно і передати свої активи українському керуючому.
“Не є великою проблемою для іноземців задекларувати щось. Проблема – вимога передати акції українському ліцензованому керуючому. Ця проблема очевидно обмежує залучення іноземців. Якщо, наприклад, Хельге Лунд, який працював в Statoil, погодиться передати свої акції українському керуючому, тоді я встану і запитаю: “Людина розуміє ситуацію? Може, він не розуміє проблематику?” – прокоментував дану вимогу глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв.
НАК “Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Держкомпанії належать компанії, які забезпечують видобуток, переробку, транспортування і зберігання природного газу, транспортування нафти.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас