Запровадження накопичувальної системи з 2019 року не призведе до збільшення податкового навантаження на працівників і роботодавців - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запровадження накопичувальної системи з 2019 року не призведе до збільшення податкового навантаження на працівників і роботодавців - Розенко

Казна та Політика
364
Запровадження накопичувальної пенсійної системи з 2019 року, передбачене ухваленим Верховною Радою 3 жовтня законом про пенсійну реформу, не призведе до збільшення податкового навантаження на працівників і роботодавців, запевняє віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
“Накопичувальна система – це в першу чергу система індивідуальних рахунків. Якщо зараз в солідарній системі ваші внески йдуть в “загальний котел” і фактично відразу йдуть на забезпечення виплат пенсій нинішнім пенсіонерам, то накопичувальна система означає, що частина ваших податків, які ви платите державі, які не буде витрачатися на чинні програми”, – сказав П.Розенко журналістам після засідання уряду в середу.
Він зазначив, що майбутні пенсійні виплати будуть залежати від тієї суми, яку громадяни вносили в накопичувальну пенсійну систему.
За словами віце-прем’єра, запустити накопичувальну систему можна при відрахуванні на неї 2% заробітної плати з поступовим збільшенням до 5%
“Старт накопичувальної системи прогнозувався від 2% приблизно зарплати. Це невеликі кошти, і це з часом має зрости до 5% зарплати, які будуть йти виключно в накопичувальну систему. Це не додатковий ресурс, це ресурс, який буде складатися з тих податків (на доходи фізичних осіб – ред.), можливо, військового збору, єдиного соціального внеску, які ви зараз платите. Тобто накопичувальна система не передбачає збільшення податкового тиску на людину або роботодавця”, – сказав віце-прем’єр.
Як повідомлялося, 3 жовтня 2017 року Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає проведення осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас