Екс-службовець українського консульства в іспанській Малазі привласнив понад 700 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-службовець українського консульства в іспанській Малазі привласнив понад 700 тисяч гривень

Кримінал
306
Колишнього службовця українського консульства в Малазі (Іспанія) викрили у привласненні понад 700 тисяч гривень державних коштів.
Як повідомили в столичній прокуратурі, обвинувальний акт щодо екс-чиновника вже направлено до суду.
“Встановлено, що перебуваючи на посаді спеціаліста з фінансових питань і діловодства консульства України в Малазі під час тривалого відрядження і маючи службовий доступ до системи клієнт-банк, екс-чиновник систематично здійснював незаконні перекази грошових коштів з рахунків консульства на власний банківський рахунок”, – йдеться в повідомленні.
Таким чином, за період 2014-2016 років він без єдиного документального обґрунтування перерахував собі понад 700 тисяч гривень державних коштів.
“За результатами розслідування колишньому чиновнику повідомлено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) КК України (карається позбавленням волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна)”, – додали в прокуратурі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас