Який відсоток українців особисто зацікавлений в безвізовому режимі з ЄС (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який відсоток українців особисто зацікавлений в безвізовому режимі з ЄС (інфографіка)

Особисті фінанси
1714
Більшість українців (55%) особисто зацікавлені в початку роботи безвізового режиму між Україною і Євросоюзом, сказали, що не зацікавлені – 38%, свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг”.
Більше зацікавлених в безвізі на Заході (72%), найменше – на Сході (40%). Молодь, люди з вищою освітою, заможні більш зацікавлені в початку роботи безвізового режиму з ЄС ніж інші категорії.
52% респондентів заявили, що введення безвізового режиму матиме позитивні наслідки для України. 17% сказали, що це рішення не буде мати ніяких наслідків, 18% сказали, що воно призведе до негативу. Більш оптимістично оцінюють наслідки введення безвізового режиму жителі Заходу (68%). У Центрі таких 53%, на Сході і Півдні близько 40%. Молодь, більш заможні й особи з вищою освітою також більш оптимістично дивляться на перспективи безвізу, ніж інші.
Водночас, 80% опитаних стверджують, що безвізовий режим з ЄС призведе до збільшення виїзду з України працездатного населення, лише 13% мають протилежну думку.
Який відсоток українців особисто зацікавлений в безвізовому режимі з ЄС (інфографіка)
Опитування Соціологічної групи “Рейтинг” було проведено 8-18 вересня 2017 року серед 1200 громадян України на замовлення Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування. Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Довідка Finance.ua:

  • 11 червня почалася дія безвізового режиму ЄС з Україною, яким можуть скористатися власники біометричних паспортів.
  • Кількість поїздок українців в країни ЄС за три літні місяці 2017 року зросла на 10% в порівнянні з 2016 роком.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас