У Світовому банку дали поради Україні щодо "боргу Януковича" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Світовому банку дали поради Україні щодо "боргу Януковича"

Казна та Політика
1071
У Світовому банку вважають, що Україна має продовжувати переговори з Росією стосовно $3 млрд так званого боргу екс-президента Віктора Януковича.
Про це на прес-конференції сказав провідний економіст, керівник сектору боротьби з бідністю та з питань макроекономічної політики Світового банку Фарук Хан.
“Ми вважаємо, що для України правильно підтримувати правильні відносини з усіма кредиторами. Україна має продовжувати обговорення з усіма кредиторами, по відношенню до яких у неї борг. У 2015 році Україна реструктуризувала значну частину свого комерційного боргу. І є ще $3 млрд боргу перед Росією, щодо якого ще йде дискусія. Ми вважаємо, що треба продовжувати цю дискусію”, – сказав Хан.
Як відомо, ще в грудні 2013 року президент Росії Володимир Путін і тодішній президент України Віктор Янукович домовилися про виділення кредиту в сумі $15 млрд через розміщення українських цінних паперів. Облігації на $3 млрд були розміщені на Ірландській фондовій біржі 20 грудня 2013 року і викуплені Росією. У жовтні 2015 року, після переговорів, власники 13 з 14 випусків єврооблігацій України на загальну суму $14,36 млрд і €600 млн погодилися на їх реструктуризацію.
Україна не отримала згоди від Росії щодо реструктуризації єврооблігацій на $3 млрд з терміном погашення 20 грудня 2015 року. У грудні 2015 року Кабінет міністрів України ввів мораторій на виплату $3 млрд за єврооблігаціями. У лютому 2016 року Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу, а Україна у травні подала документи щодо свого захисту в цьому процесі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас