У НБУ пояснили, яких клієнтів банки перевірятимуть ретельніше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ пояснили, яких клієнтів банки перевірятимуть ретельніше

Кредит&Депозит
4411
Банки будуть більш ретельно перевіряти походження коштів клієнтів виключно для недопущення дій з відмивання грошей за допомогою банківських установ.
Про це у колонці на ЕП пише директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.
“Якщо мова йде про клієнтів з низьким рівнем ризику, які не проводять операцій у великих обсягах і щодо яких у банку не виникає підозр, то до таких клієнтів у банку не може бути жодних запитань”, – запевняє Береза.
За його словами, особливо це стосується тих громадян, які мають рахунки виключно для отримання зарплат, пенсій і соціальних виплат.
“Більше того, нові норми НБУ не вимагають від банків витрачати свої ресурси на ризикові операції і змушувати людину, яка здійснює одноразову операцію, заповнювати велику кількість анкет та інших документів”, – пише директор департаменту.
Він зазначає, що банк не буде вимагати і додаткових підтверджень щодо строкових депозитів пересічних громадян, укладених на адекватні суми.
“Навпаки, і банки, і регулятор зацікавлені в тому, щоб громадяни здійснювали банківські операції і зберігали гроші на банківських рахунках. Нові вимоги спрямовані виключно на зупинку будь-яких дій щодо відмивання коштів за допомогою банківських установ”, – підсумував Береза.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас