"Нафтогаз" почав перший етап відокремлення функції оператора ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" почав перший етап відокремлення функції оператора ГТС

Енергетика
312
Національна акціонерна компанія (НАК) “Нафтогаз України” розпочала перший етап відокремлення функції оператора газотранспортної системи (ГТС).
Про це повідомляє прес-служба НАК.
“29 вересня НАК “Нафтогаз України”, якій належить 100% акцій ПАТ “Укртрансгаз”, погодила проведення внутрішньої реорганізації “Укртрансгазу” з метою створення в його структурі філії “Оператор ГТС України”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби, реорганізація є практичним кроком до виділення функції оператора ГТС, що передбачено постановою КМУ від 01.07.2016 №496. Відзначається, що в цій філії “Укртрансгазу” будуть сконцентровані всі бізнес-процеси, активи і фахівці, необхідні для забезпечення транспортування природного газу по території України. Так, після повного юридичного відділення від “Нафтогазу” цей підрозділ зможе пройти сертифікацію оператора ГТС відповідно до вимог Євросоюзу.
Крім того, “Нафтогаз” і “Укртрансгаз” представили план внутрішньої реорганізації “Укртрансгазу” Секретаріату Енергетичної спільноти і отримали схвалення європейського органу, уповноваженого оцінювати, наскільки впроваджувані реформи ринку газу відповідають міжнародним зобов’язанням України. В рамках філії будуть побудовані і відпрацьовані всі необхідні функції оператора ГТС, яка повинна забезпечити поступову і безпроблемну передачу транспортування газу окремій юридичній особі згідно з постановою КМУ №496.

Довідка Finance.ua:

  • НАК “Нафтогаз України” запропонувала Кабінету Міністрів України перевести на компанію зобов’язання прямого постачальника газу населенню.
  • Таким чином “Нафтогаз” пропонує усунути з процесу постачань газу непотрібних НАК посередників від Group DF Дмитра Фірташа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас