Половина британців підтримує БОД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина британців підтримує БОД

Світ
838
Центр маркетингових досліджень Ipsos MORI з’ясував, як британці ставляться до базових виплат за фактом громадянства. Виявилося, що більшість респондентів підтримує безумовний основний дохід (БОД), але тільки якщо його не доведеться фінансувати за рахунок підвищення податків або скасування існуючих соцгарантій.
В опитуванні Ipsos MORI взяло участь 1111 жителів Великобританії у віці від 18 до 75 років. Респондентам запропонували оцінити ідею безумовних фіксованих виплат, яких вистачило б на базові потреби, включаючи їжу і одяг. Учасники опитування знали, що деякі країни вже експериментують або планують провести експеримент з БОДом.
Майже половина респондентів – 49% – висловилася на підтримку безумовних виплат. З них 15% сказали, що цілком підтримують ідею, а 33% – скоріше підтримують. Проти нового формату соцгарантій виступило 26% опитаних, з яких 9% швидше проти, а 17% – різко проти.
Після першої серії запитань автори дослідження пояснили респондентам, які джерела фінансування можуть бути використані для виплати базового доходу. В результаті число прихильників ідеї скоротилося. Лише 30% готові голосувати за БОД, якщо для його забезпечення доведеться підвищити податки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас