У США тестують свідоцтва про народження на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США тестують свідоцтва про народження на блокчейні

Фінтех і Картки
414
У жителів штату може з’явитися новий спосіб довести, що вони не ті, за кого себе видають. Цей спосіб грунтується на технології, що стоїть за сучасними криптовалютами. New Scientist пише, що незабаром свідоцтва про народження, а у майбутньому, можливо, і паспорти, будуть випускатися з прив’язкою до блокчейн-мережі.
Влада штату запустила проект як експеримент щодо захисту персональних даних користувачів та підвищення ефективності документообігу. Тепер всі відомства, які раніше могли попросити копію ID, можуть отримати його миттєво. Дані про народження людини будуть зберігатися в розподіленому реєстрі.
Якщо раніше людина надсилала копії поштою або несла оригінал для особистого вручення, то тепер свою ідентичність людина зможе довести за допомогою електронної версії, яка зберігається в блокчейн-мережі. Також людина може дати доступ до своєї інформації третім особам. Тобто не тільки влада, а всі, кому людина дасть доступ, зможуть впевнитися у реальності її особистості. Весь доступ буде відбуватися онлайн.
Зараз по всьому світу йдуть суперечки щодо статусу криптовалют. Хтось вважає їх майбутнім і порятунком економіки, хтось інструментом шахраїв і терористів. При цьому і ті, й інші сходяться в думці, що блокчейн, що стоїть за ними — перспективна і багатообіцяюча технологія. Переведення даних з старих, фізичних і цифрових реєстрів на блокчейн — це один з найбільш популярних форматів застосування технології. Тому є велика ймовірність того, що експеримент зі свідоцтвами про народження виявиться успішним.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас