Україна хоче взяти у Світового банку $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче взяти у Світового банку $1 млрд

Кредит&Депозит
551
Україна буде виступати за більш вигідні запозичення в офіційних кредиторів, оскільки вона прагне зміцнити бюджет на наступний рік і планує залучити кошти Світового банку в сумі $1 млрд.
Про це повідомив заступник міністра фінансів Юрій Буца в інтерв’ю Bloomberg.
За його словами, уряд вже веде переговори з банків, але остаточне рішення ще не прийнято.
“Ми ведемо переговори зі Світовим банком, але ми ще не досягли остаточної угоди, і ця сума може бути значно меншою. Позичати у міжнародних фінансових установ та інших офіційних кредиторів набагато дешевше, ніж виходити на ринок”, – зазначив пан Буца.
Заступник голови Мінфіну повідомив, що всього в 2018 році Україна планує залучити близько $8 млрд (215 млрд грн) фінансування; програма МВФ передбачає залучення на міжнародному рівні $2 млрд.
Юрія Буца додав, що в наступному році уряд буде пильніше придивлятися до внутрішніх позик з тривалими термінами погашення, про що вже ведуться переговори з первинними дилерами.
“У наступному році ми будемо приділяти пріоритетну увагу позик на внутрішньому ринку. Зараз ми розмовляємо з первинними дилерами, щоб дізнатися, чи є попит на більш тривалі терміни погашення”, – зазначив заступник міністра.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас