Семерак: в Україні буде Стратегія відновлення та розвитку зрошувальних систем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семерак: в Україні буде Стратегія відновлення та розвитку зрошувальних систем

Казна та Політика
215
Уряд планує розширити площу зрошуваних сільськогосподарських угідь, щоб підвищити як стійкість агровиробництва до змін клімату, так і загальну продуктивність сільськогосподарської галузі.
Про це розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час засідання Координаційної ради з питань відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем, повідомляє Урядовий портал.
Семерак зауважив, що неефективне управління розгалуженою інфраструктурою водного господарства, зрошення та дренажу, а також застаріле обладнання призводять до втрат майже третини води, поданої у зрошувальні системи.
«В останні десятиліття площа зрошуваних земель в Україні зменшилася в рази. Високі втрати води пов’язані з погіршенням технічного стану об’єктів інфраструктури, а також з тривалими застарілими управлінськими підходами», – пояснив Семерак.
За словами міністра, Уряд поставив перед собою завдання розширити площу зрошуваних сільськогосподарських угідь, щоб підвищити як стійкість агровиробництва до змін клімату, так і загальну продуктивність сільськогосподарської галузі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас