АМКУ вирішив розібратися зі зростанням цін на заправках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вирішив розібратися зі зростанням цін на заправках

Енергетика
1124
Антимонопольний комітет України почав запитувати необхідну інформацію від Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також самостійно вивчати ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів для з’ясування причини зростання цін на бензин і дизельне паливо в багатьох мережах АЗС.
Про це заявив голова комітету Юрій Терентьєв під час круглого столу, присвяченого питанню розвитку конкурентних відносин на ринках енергоносіїв.
«Ми відслідковуємо цю тенденцію і бачимо зростання цін. За попередньою інформацією, частково це пов’язано із зупинкою на капітальний ремонт Мозирського НПЗ (одного з найбільших нафтопереробних заводів Білорусі, паливо якого імпортується в Україну – Ред.). Зараз ми запитуємо інформацію від Міненерговугілля, але також ми ведемо паралельні дії щодо більш глибокого вивчення цієї ситуації», – сказав він.
Голова комітету додав, що для будь-якого підвищення цін є як об’єктивні причини, так і суб’єктивні чинники, наприклад, очікування трейдерами зростання закупівельних цін.
Нагадаємо, роздрібна вартість бензину і дизельного палива в багатьох мережах АЗС протягом 23-25 вересня зросла в середньому на 30-60 копійок за літр. 26 вересня паливо подорожчало ще на 0,1-1,5 грн за літр. В результаті вартість бензину марки А-92 у деяких мережах досягла 26,99 грн за літр, А-95 – 27,99 грн за літр і дизельного палива – 24,99 грн за літр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас