Джим Ніколсон: оптимальним індикатором цін на вугілля є роттердамський індекс API2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джим Ніколсон: оптимальним індикатором цін на вугілля є роттердамський індекс API2

Енергетика
236
Оптимальним ціновим орієнтиром для формування ціни на енергетичне вугілля в Україні є індекс API2 в голландському вугільному хабі ARA (Амстердам, Роттердам, Антверпен). Таку думку висловив старший віце-президент міжнародного агентства Argus Джим Ніколсон під час сьогоднішньої робочої зустрічі в Антимонопольному комітеті України.
«Індекс API2 відображає торгівлю вугіллям в північно-західній Європі, а також в Амстердамі, Роттердамі, Антверпені. Вугілля є одним з найбільш ліквідних мінеральних ресурсів, і цей індекс цін існує майже 20 років. Він широко використовується в Європі – майже три мільярди тонн вугілля в рік індексується API2», – заявив Ніколсон.
Експерт вітає використання індексу API2 у формулі розрахунку оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ) в Україні.
«Логічно, що Україна використовує даний вугільний індекс при формуванні своїх тарифів на електроенергію. Це важливе питання для України, але якщо ви шукаєте надійний індекс на енергетичне вугілля, то ви не знайдете орієнтира краще, ніж API2», – підкреслив експерт.
Argus Media – провідне незалежне цінове агентство, засноване в 1970 р., штат якого перевищує 800 осіб. Головний офіс компанії розташований в Лондоні. Компанія розраховує цінові котирування і проводить аналіз міжнародних товарно-сировинних ринків.
Інформація Argus використовується урядами країн і міжнародними організаціями для аналізу ринків і стратегічного планування.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас