Первинні дилери ОВДП стануть маркет-мейкерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Первинні дилери ОВДП стануть маркет-мейкерами

Фондовий ринок
268
Мінфін планує розширити функції первинних дилерів облігацій внутрішньої держпозики на вторинному ринку.
Про це заявив заступник голови Мінфіну Юрій Буца на Ukrainian Financial Forum, організованому ICU.
«Ми проаналізували практику багатьох країн: скрізь первинні дилери відіграють активну роль не тільки на первинному ринку, але і на вторинному, де вони є маркет-мейкерами. Ми будемо вносити зміни в нормативно-правові акти, щоб банки більш активно виконували цю функцію», – пообіцяв Юрій Буца.
За словами чиновника, зараз Мінфін обговорює з банками майбутні зміни. «Скільки годин первинні дилери повинні тримати котирування, який утримувати спред, який обсяг операцій робити – все це дискусійні питання. Ми готові і надалі розвивати інститут первинних дилерів, щоб клієнтський попит на наші папери збільшувався. Наша мета – виконувати план із гривневих залучень і не заміщати їх валютними», – пояснив Юрій Буца.
Чиновник підкреслив, що Мінфін весь час на зв’язку з інвесторами і навіть підлаштовує свої розміщення під потреби ринку ОВДП. «Ми раз на тиждень опитуємо первинних дилерів, що цікаво їх клієнтам – які папери, на який термін. В результаті ми розміщуємо тільки ті інструменти, на які є попит. У нас більше не буває неуспішних аукціонів», – заявив Юрій Буца.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас