Євросоюз може запровадити мито на український плаский прокат у розмірі 60 євро/тонна — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз може запровадити мито на український плаский прокат у розмірі 60 євро/тонна — ЗМІ

Казна та Політика
287
Європейська комісія (ЄК) розглядає можливість введення фіксованого мита на гарячекатані рулони, походженням з України, Росії, Ірану та Бразилії. Для українських виробників це може бути близько 60 євро за 1 тонну. Про це повідомляє S&P Global Platts (Platts) з посиланням на документ ЄК.
Таке рішення може бути прийнято в рамках розслідування, ініційованого навесні 2016 року. Раніше в Європейському Союзі (ЄС) розглядали можливість введення мінімальних цін для виробників з цих країн, проте уряди країн ЄС на початку вересня відхилили запропоновані раніше Єврокомісією заходи.
Тоді пропонувалося ввести мита на сталеві рулони в розмірі від 5,5% до 33% від заявленої митної вартості при встановленні мінімальної фени в розмірі не нижче ніж $568 за 1 тонну (так звані адвалорні мита). Однак європейська асоціація виробників сталі Eurofer розкритикувала таку пропозицію.
За даними Platts, за підсумками проведеного опитування, країни-члени ЄС підтримали введення фіксованого мита. В Єврокомісії вважають, що такі заходи краще враховують інтереси споживачів в конкретній ситуації, оскільки гарантують, що якщо ціни на світовому ринку значно збільшаться, то фіксовані мита будуть менш обтяжливими для них, ніж адвалорні. У Комісії також вважають, що фіксовані мита дають негайний захист промисловості ЄС від шкідливого імпорту. Фіксовані мита забезпечують “більшу стабільність і прогнозованість для покупців і споживачів”.
За даними Delo.UA, до продукції українських виробників г/к плаского прокату (як і більшості інших імпортерів) може бути застосоване фіксоване мито в розмірі близько 60 євро за 1 тонну. У російських Новолипецького МК — близько 53 євро/тонна, Сєвєрсталі — 17,6 євро за тонну.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас