Сбербанк повідомив, коли розгляне питання про надання ВіЕс Банку повноважень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк повідомив, коли розгляне питання про надання ВіЕс Банку повноважень

Фондовий ринок
435
Акціонери ПАТ “ВіЕс Банк” (Львів) мають намір розглянути питання про надання товариству повноважень на здійснення істотних правочинностей з зацікавленістю.
Згідно з повідомленням банку в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, відповідне питання включене до порядку денного позачергових зборів акціонерів, призначених на 11 жовтня.
Іншим питанням акціонери визначать особу, яка буде уповноважена від імені банку здійснювати такі правочинності.
В повідомленні при цьому відсутня інформація про такі правочини.
Як повідомлялося, власник Таскомбанку і Універсал Банку Сергій Тігіпко має намір купити у Сбербанку 99,9% акцій ВіЕс Банку. Пакет документів для погодження набуття істотної участі у ВіЕс Банку був поданий в Антимонопольний комітет України і Національний банк України (НБУ) в середині вересня.
Національний банк в даний час знаходиться на фінальній стадії аналізу отриманих документів. При цьому попередній аналіз регулятора свідчить, що ця угода можлива.

Довідка Finance.ua:

  • ВіЕс Банк (VS Bank, до 16 грудня 2013 року – Фольксбанк, раніше – Електрон Банк) заснований в 1991 році. Станом на 1 січня 2017 року основним акціонером було ПАТ “Сбербанк Росії” (володіло 99,923% акцій банку).
  • Станом на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів (3,621 млрд грн) ВіЕс Банк займав 28-е місце серед 88 діючих у країні банків.
  • Україна 23 березня 2017 року терміном на рік ввела санкції проти всіх п’яти працюючих в Україні структур російських держбанків: українських Сбербанку і ВТБ, “БМ Банку” (“онучки” ВТБ), Промінвестбанку (“дочки” ВЕБ) і VS Bank (“онучки” Сбербанку). Їм заборонено будь-які фінансові операції на користь пов’язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас