НБУ допускає перегляд прогнозу зростання ВВП в 2017 р. - заступник глави НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ допускає перегляд прогнозу зростання ВВП в 2017 р. - заступник глави НБУ

Казна та Політика
515
Національний банк України допускає поліпшення прогнозу зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році під час чергового перегляду макропоказників у кінці жовтня.
“Ми бачимо, що цього роу ми дещо консервативно оцінили вплив блокади на зростання ВВП. Дані за другий квартал і деякі показники за третій свідчать, що ситуація краща, ніж ми очікували… Тому ми бачимо, що вже до кінця 2017 року економіка може зрости більше, ніж ми очікували”, – сказав заступник голови правління НБУ Дмитро Сологуб.
За його даними, швидко, зокрема, відновилися металургійні підприємства після розриву торгово-транспортних зв’язків на сході країни. Це відновлення також підтримується активним зовнішнім попитом.
Крім цього, заступник голови правління НБУ відзначив оптимістичну статистику по сільськогосподарському сектору. “Хоча збір врожаю і відстає від показників минулого року, наші очікування були ще гірші, оскільки погодні умови виявилися в цьому році несприятливими”, – сказав Д.Сологуб.
За його даними новий макроекономічний прогноз буде презентовано в короткому форматі на монетарному брифінгу 26 жовтня. Через тиждень після брифінгу буде оприлюднено новий інфляційний звіт, в якому новий прогноз буде представлений в широкому форматі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас