Ціна на нафту знижується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту знижується

Енергетика
572
Ціна нафти знижується у вівторок в рамках корекції, залишаючись при цьому поблизу рекордних позначок, досягнутих днем ​​раніше, оскільки трейдери стурбовані можливим припиненням транзиту нафти з Іракського Курдистану після референдуму про автономію, свідчать дані торгів.
Згідно з даними торгів, станом на 09.06 вартість грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,05% – до 58,4 долара за барель. Днем раніше нафта Brent досягла максимуму з 3 січня в 58 доларів за барель. Ціна листопадових ф’ючерсів на нафту марки WTI падала на 0,25% – до 52,09 долара за барель. В ході торгів понеділка ціна WTI пробила показник від 19 квітня в 52 долари за барель.
Ринки відреагували на погрози прем’єр-міністра Туреччини Біна Йилдирима про можливе припинення транзиту нафти з Курдської автономії Іраку в зв’язку референдумом про незалежність, що відбувся там, пояснивши це турботою про національну безпеку Туреччини. Крім того, Ірак також закликав зарубіжні держави припинити імпортувати нафту з автономного Іракського Курдистану.
За останніми даними, на референдумі, який відбувся днем ​​раніше, понад 93% учасників підтримали незалежність регіону. На даний момент підрахунок голосів триває, офіційні підсумки будуть оголошені в четвер.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас