Intel відправила на спочин свою автономну гарнітуру віртуальної реальності Project Alloy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel відправила на спочин свою автономну гарнітуру віртуальної реальності Project Alloy

Технології&Авто
287
Раніше обіцяні автономні гарнітури віртуальної реальності, побудовані на платформі Intel Project Alloy, не вийдуть ні в цьому, ні в наступному році. Точніше кажучи, пристрої на цій багатообіцяючій платформі не вийдуть взагалі, оскільки Intel повністю згорнула проект, він не мав очікуваного інтересу у партнерів.
Процесорний гігант очікувано не став вдаватися в подробиці і розповідати, що саме пішло не так і чому черговий з його багатообіцяючих на перший погляд проектів зазнав невдачі. Але цілком можна припустити, що виробничі партнери Intel на кшталт Asus, Acer і Dell могли віддати перевагу гарнітурам змішаної реальності на платформі Microsoft Mixed Reality, про які ми згадували буквально минулого тижня, коли писали про запланований на 3 жовтня спеціальний захід Microsoft.
Ще одна можлива причина – недостатньо висока продуктивність подібних пристроїв. Принаймні, такий висновок можна зробити на підставі заяви глави підрозділу Intel Virtual Reality Center of Excellence Кіма Паллістера ресурсу PC World. За його словами, в якийсь момент Intel зрозуміли, що автономна гарнітура «зовсім не обов’язково є оптимальним форм-фактором і сильно поступається за продуктивныстю пристроям, призначеним для використання з ПК.
Так чи інакше, закриття проекту Project Alloy зовсім не означає, що Intel більше не цікавий сегмент AR/VR. Тепер процесорний гігант сконцентрується на технології WiGig, яка покликана зробити гарнітури VR бездротовими, та інших розробках в галузі віртуальної реальності. У компанії також відзначають, що витягли з Project Alloy хороший урок на майбутнє.
Відзначимо, що останнім часом Intel все більше проявляє інтерес до сегмента контенту віртуальної реальності. У березні список покупок процесорного гіганта поповнився компанією Replay Technologies, фірмова технологія (freeD) якої широко використовується для трансляції спортивних змагань з кутом огляду 360 градусів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас