Дубай дасть власникам електромобілів безкоштовні парковки та заправки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубай дасть власникам електромобілів безкоштовні парковки та заправки

Технології&Авто
305
Таким способом місто хоче спонукати населення переходити на електротранспорт, пише Bloomberg. Багаті нафтою Емірати збираються переходити на «зелений» транспорт, щоб зменшити залежність від цієї самої нафти і зменшити її вплив на екологію.
У Дубаї суспільство залежить від автомобілів, а по містах розтягнуті магістралі, кількість смуг на яких сягає 14. Тут багато нафти, але уряд задумався про популяризацію електромобілів. За прогнозами, до 2020 року на дорогах міста буде 32000 електромобілів, а до 2030 їх кількість збільшиться ще на 10000.
У 2015 році в місті було встановлено 100 стійок для зарядки електромобілів. Тепер там обіцяють додати ще 100 в наступному році. Щоб підштовхнути жителів до купівлі електромобілів, зарядка на всіх цих стійках буде безкоштовною до 2019 року. Також власники отримають можливість безкоштовного паркування, а місцева ДАІ скасує плату за реєстраційні дії, пов’язані з EV і транспортний податок для такого транспорту.
Тактика близькосхідних країн полягає тепер у тому, щоб скоротити внутрішнє споживання нафти. Це дозволить більшу її кількість експортувати за кордон. На частку Дубая припадає приблизно 6% світових запасів нафти, але тут вже почали будівництво великої геліотермальної електростанції. Бюджет проекту — $1 млрд, а очікувана потужність — 200 мегават. За рахунок системи зберігання енергії установка зможе працювати навіть вночі. Ціна на сонячну енергію в ОАЕ вже впала нижче ніж 10 центів за кВт⋅год.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас