Шанхай стає технологічною столицею Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шанхай стає технологічною столицею Китаю

Світ
460
У минулому році саме в цьому місті було зроблено 30% всіх найважливіших відкриттів у галузі науки і технологій у Китаї. Вчені та інститути Shanghai отримали третину всіх національних премій і винайшли понад 30% ліків нового покоління. А різних технологій в Європу, Азію і Північну Америку з цього міста було експортовано на суму понад $3,1 мільярди, повідомляє China Daily.
У 2016 році Шанхай здійснив справжній прорив, ставши міжнародним науковим та інноваційним центром. Щорічний рейтинг інновацій зареєстрував рекордні 224,9 пунктів. На частку Shanghai припадає 69% контрактів на поставку технологічних нововведень в місцеві і зарубіжні компанії. Так, в минулому році в Європу, Азію і Північну Америку було поставлено 729 різних технологій на суму понад $3,1 мільярда.
Понад 90% з них припало на електронну інформацію, передове виробництво і фармацевтику. Найбільшим попитом користуються автоматичне обладнання і компоненти для обробки даних, а також інтегральні схеми. Ці два види продукції складають 20% усього експорту Шанхаю.
Інвестиції в дослідницьку діяльність і розробки досягли 104,9 мільярдів юанів (близько $16 млрд), що на 10% більше, ніж у 2015 році. Шанхайські компанії стали робити більше прямих інвестицій за кордоном.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас