Чотири галузі, які Amazon змінить радикально — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чотири галузі, які Amazon змінить радикально

Фондовий ринок
1044
Компанія Morgan Stanley провела опитування серед аналітиків провідних компаній і дізналася, які галузі гігант електронної комерції Amazon до невпізнання змінить в найближчі роки. Експерти визначили чотири галузі, які очікують радикальні зміни. Результати публікує Business Insider.
В опитуванні Morgan Stanley взяло участь понад 40 аналітиків. Їх попросили назвати галузь, яку найбільший онлайн-рітейлер Amazon змінить в першу чергу.
1. Роздрібна торгівля продуктами харчування
Влітку компанія Джеффа Безоса придбала продуктову мережу Whole Foods за $13,7 млрд. В перший же день після вступу угоди в силу Amazon скоротила ціни в магазинах мережі на 43%. Торгові мережі Wal-Mart і Costco відреагували на нововведення і також почали знижувати ціни, а заодно змінювати асортимент. Крім того, Amazon почала співпрацювати з магазинами Кohl’s — тепер у них можна оформити повернення товарів, куплених на сайті рітейлера.
2. Бізнес-модель супермаркетів і торгових центрів
Споживачі все частіше роблять замовлення в інтернеті, а торгові центри поступово порожніють. І, насамперед, завдяки зростанню оборотів провідного онлайн-продавця. Вплив Amazon також торкнеться магазинів, які торгують автозапчастинами.
3. Логістика і транспортування товарів
Amazon вже почала роботизувати свої склади і старанно готується до настання ери безпілотного транспорту. Масове поширення дронів-кур’єрів призведе до зникнення професії людей, які доставляють покупки. А безпілотні фури змінять ринок перевезень.
4. Ринок комерційної нерухомості
На відміну від Wal-Mart, у розпорядженні онлайн-рітейлера знаходиться не так багато складських площ. Після придбання Whole Foods компанія отримала додаткові 92 900 кв. м складів, але цього як і раніше недостатньо. Аналітики вважають, що Amazon продовжить розширюватися — і це позначиться на зростанні попиту на складську нерухомість. А ось гігантські торгові центри завдяки Amazon можуть через якийсь час просто закритися через непотрібність, що обвалить ціни на оренду торгових площ.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас