Столичному бізнесу частково спростили доступ до кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичному бізнесу частково спростили доступ до кредитів

Кредит&Депозит
400
У столиці надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва (МСБ) буде здійснюватися шляхом часткової компенсації відсоткових ставок на рівні 50% номінальної процентної ставки, яка встановлюється за кредитним договором між банком-партнером і позичальником і діє на дату укладення кредитного договору, випливає з рішення Київради «Про затвердження Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого і середнього підприємництва в місті Києві», прийнятого минулого тижня.
Як зазначено в документі, максимальна процентна ставка буде розраховуватися за формулою: НБУ + 3% (12,5 + 3 = 15,5%).
У КМДА пояснюють, що позичальниками можуть бути суб’єкти господарювання — резиденти України, зареєстрованы в Києві, виробничі потужності яких знаходяться на території столиці та підпадають під визначення суб’єктів малого або середнього підприємництва у відповідності з положеннями Господарського кодексу України.
Столичні чиновники нагадують, що програма стала можливою завдяки підписаній 4 квітня 2017 р. угоді про співпрацю між КМДА та Німецько-українським фондом.
Цей фонд був заснований у 1999 році Національним банком України (31,25%), Кабінетом міністрів України в особі Міністерства фінансів України (31,25%) та Німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW) (37,5%) на паритетних засадах.
За словами першого заступника голови КМДА Геннадія Пліса, в цьому році на реалізацію програми фінансово-кредитної підтримки виділено 10 млн грн, а на наступний рік планується передбачити в бюджеті столиці на ці цілі 20 млн грн.
«Надзвичайно важливо розробити ефективний механізм, який буде максимально прозорим, унеможливить корупційні ризики, а процедура отримання фінансово-кредитної підтримки — простою і займати у підприємців мінімум часу», — цитує Пліса прес-служба КМДА.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас