Microsoft і Facebook створили новий підводний кабель: 160 терабіт на секунду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Facebook створили новий підводний кабель: 160 терабіт на секунду

Технології&Авто
1752
Microsoft, Facebook і телекомунікаційна корпорація Telxius завершили створення Marea — найбільш технологічно просунутого підводного кабелю на сьогоднішній день.
Marea перетинає Атлантичний океан на глибині більш ніж 5200 метрів нижче від рівня моря, з’єднуючи Вірджинія-Біч з Більбао, що в Іспанії. Довжина цього дива інженерної думки становить цілих 6 600 км, а загальна вага – близько 4,65 мільйонів кілограмів.
Marea може передавати до 160 терабіт даних на секунду, що, за заявою Microsoft, більш ніж у 16 мільйонів разів швидше, ніж середньостатистичне домашнє інтернет-з’єднання, що дозволяє одночасно транслювати 71 мільйон відео в HD-якості.
До 2025 року очікується восьмикратне збільшення трафіку на поточних цифрових сервісах, а тому потенціал нового кабелю буде реалізований на всі 100%.
Microsoft і Facebook створили новий підводний кабель: 160 терабіт на секунду
Важливою перевагою Marea є також і те, що в майбутньому його можна буде кастомізувати і налаштовувати для взаємодії з різними мережевими пристроями. В даний час в Microsoft представлено широкий спектр хмарних сервісів, які компанія планує поліпшити за допомогою Marea: від Bing і Office 365 до Skype і Xbox Live. Для Facebook Marea в першу чергу цікавий як засіб, який дозволить соціальній мережі підтримувати VR-інтерфейс.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас