Нафта слабо дешевшає, Brent - біля $56,7 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта слабо дешевшає, Brent - біля $56,7 за барель

Енергетика
142
Нафта слабо дешевшає в ході азіатських торгів у понеділок після зростання за підсумками минулого тижня.
Ціна листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на 6 центів (0,11%) – до $56,80 за барель.
Нафта WTI з поставкою в листопаді на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на 0,13 (0,26%) – до $50,53 за барель.
Минулої п’ятниці Brent подорожчала на $0,14 (0,3%), до $56,86 за барель, WTI – на $0,11 (0,2%), до $50,66 за барель. Ціни зросли, відповідно, третій і четвертий тиждень поспіль, пише MarketWatch.
Минулої п’ятниці моніторинговий комітет з виконання угоди про скорочення видобутку країнами ОПЕК і не-ОПЕК знову закликав всіх учасників угоди повністю виконувати свої зобов’язання і не дав рекомендацій про подальші перспективи дії угоди. При цьому комітет оголосив про рекордно високе дотримання зобов’язань у серпні.
На думку аналітиків, на даний момент нафта тримається вище $50 за барель не стільки за рахунок обмежень на видобуток ОПЕК+, скільки завдяки попиту з боку НПЗ, повідомляє CNBC.
До деякої міри підтримку ринку надають слабкість долара і п’ятничні дані Baker Hughes про бурову активність в США: число нафтових установок в експлуатації скоротилося за тиждень на 5, до 744.
Крім того, ринок цікавиться референдумом про незалежність Курдистану, який запланований на понеділок. Влада регіону заявляла про можливість додаткових пільг для іноземних нафтових компаній, що розробляють його родовища.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас