Тільки кожен п'ятий центробанк впровадить блокчейн в найближчі 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тільки кожен п'ятий центробанк впровадить блокчейн в найближчі 2 роки

Фінтех і Картки
231
В цілому центральні банки відносяться до технології блокчейн з недовірою. Тільки 20% з них збираються впроваджувати ту чи іншу його форму в найближчі 2 роки, говориться в доповіді кембриджського Centre for Alternative Finance.
Опитування 25 центробанків проходило у рамках дослідження Global Blockchain Benchmark. З деякими фінансовими регуляторами авторам вдалося поспілкуватися безпосередньо, думку інших було виведено на підставі публікацій у пресі. 11% опитаних висловилися за введення блокчейна протягом 5-10 років, по 5% — 2-5 років і більше, ніж 10 років. Ще 47% відмовилися назвати терміни.
Основна причина, з якої центробанки цікавить блокчейн, полягає у можливості випуску власної цифрової валюти. Понад 80% з них заявили, що вивчають цю технологію з цієї причини. 55% банків приваблює система швидких платежів, 23% — неможливість підробки записів про право власності.
Найбільш значущим для регуляторів протоколом є так званий закритий реєстр. За нього проголосувало 63% опитаних. Високу оцінку отримали і Etherium зі своєю закритою версією (38%). За біткойн проголосували 13% респондентів з центральних банків, повідомляє Quartz.
На думку консультанта Банку Канади Уоррена Вебера, біткойн міг би стати світовою валютою. Це зробило б фінансову систему більш стабільною, позбавило національні центробанки і уряди інструментів впливу на економіку. Саме тому вони будуть до кінця чинити опір введенню біткойн-стандарту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас