Сбербанк вийде з кількох країн Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк вийде з кількох країн Європи

Фондовий ринок
762
Сбербанк Росії планує закрити бізнес у кількох країнах Європи, повідомив глава Сбербанку Герман Греф, передає Інтерфакс-Україна.
“Ми зараз теж оптимізуємо нашу діяльність в Європі, з кількох країн ми будемо виходити”, – сказав Греф.
Він уточнив, що Сбербанк також буде оптимізувати роботу свого центрального європейського офісу.
“Загалом-то, під санкціями працювати в Європі надзвичайно тяжко”, – пояснив топ-менеджер. За його словами, банк відчуває сильний тиск європейського регулятора. “Хоч ми і невеликий банк в Європі, нас віднесли до системно значущих банків, під прямий контроль і нагляд Європейського центрального банку – це, звичайно, дуже серйозно ускладнило життя для маленького банку”, – сказав Греф. Він також повідомив, що європейському підрозділу Сбербанку доводиться нести всі витрати, пов’язані з наглядом за ним як за системно значущою організацією.
“Все, що стосується периферії і країн присутності в СНД, думаю, що там буде бізнес дуже добре розвиватися. Ми присутні у вигляді філії в Індії та вигляді нашого представництва в Китаї”, – повідомив глава Сбербанку.
Фінансист зазначив, що в Індії Сбербанк підтримує операції, які цікаві клієнтам, але “серйозно розвивати бізнес” банк поки не планує через комерційну недоцільність.
“У Китаї складна позиція регуляторів в частині допуску на ринок фінансових послуг іноземних організацій. І там декларується лібералізація, але поки ми її не відчуваємо, і поки режим не буде істотно лібералізований, у нас планів щодо якогось серйозного входу в Китай не буде”, – сказав Греф.
Він також нагадав, що Сбербанк вже домовився про продаж свого невеликого українського ВіЕс банку, йдуть також переговори про продаж українського Сбербанку.
В Європі Сбербанк представлений у вигляді Sberbank Europe – банківської групи зі штаб-квартирою у Відні (Австрія). 100% акцій групи належить Сбербанку. Sberbank Europe присутній в ряді країн Центральної та Східної Європи. Влітку 2017 року Сбербанк продав свою “дочку” в Словаччині.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас