Українські інтернет-магазини не видають фіскальні чеки - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські інтернет-магазини не видають фіскальні чеки - дослідження

Казна та Політика
1404
Результати дослідження показали, що тільки 7 з 20 інтернет-магазинів видали таємним покупцям фіскальні чеки на товар.
Про це повідомляє Retailers.ua.
Дослідження проводив Науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз “Тест”, який спеціалізується на перевірках якості споживчих товарів і сервісів.
В рамках перевірки купували смартфони вартістю до 4000 грн. Доставку замовляли кур’єром, оплачували готівкою. Потім ці смартфони повертали, щоб перевірити, наскільки реально здійснити повернення без наявності фіскального чека.
Мета дослідження: перевірити, чи порушують права споживачів інтернет-торговці.
“Відсутність фіскального чека – одна з найбільших проблем, про яку недавно говорила Держспоживслужба”, – заявив голова “Тесту” Валентин Безрукий.
Нагадаємо, з 8 травня 2017 року набув чинності закон, згідно з яким кожен продавець “складної техніки” зобов’язаний видавати фіскальний чек.
На ділі його видали тільки сім інтернет-магазинів з двадцяти, які брали участь в експерименті: 27.ua, comfy.ua, eldorado.ua, foxtrot.com.ua, itbox.ua, moyo.ua, ttt.ua.
Не видали фіскальний чек “Алло”, “Цитрус”, Deshevshe.ua, “Мобиллак”, Repka.ua, “Стилус”, Telemarket, City.com, All-Service.com.ua, АКS, Skidka.ua, F.ua, а також інтернет-гіпермаркет “Розетка”.
Замість фіскальних чеків вони надали ряд інших документів: товарні чеки, гарантійні талони (один магазин навіть видав талон з Литви), іноді без печатки, видаткові накладні.
Безрукий зазначив, що відсутність фіскального чека може утруднити повернення товару, його наявність є обов’язковою відповідно до законодавства України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас