У рамках експерименту американцям двох штатів виплачуватимуть $1000 базового доходу протягом 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У рамках експерименту американцям двох штатів виплачуватимуть $1000 базового доходу протягом 5 років

Світ
1329
Бізнес-акселератор Y Combinator анонсував подробиці експерименту з БОДом, підготовка до якого зайняла у компанії більше року. У проекті візьме участь 3000 випадково відібраних жителів двох американських штатів. Протягом п’яти років 1000 учасників будуть отримувати $1000 на місяць, а 2000 осіб — по $50. Гроші виплачуватимуть без будь-яких умов і зобов’язань.
Y Combinator опублікував подробиці майбутнього експерименту у своєму блозі. За умовами експерименту, безумовний основний дохід (БОД) отримає 1000 осіб з трьох штатів Америки. Всі вони протягом п’яти років будуть отримувати по $1000 на місяць. Решта 2000 учасників експерименту складуть контрольну групу, яка буде отримувати лише по $50 на місяць. Експерти Y Combinator вивчать, як виплати впливають на людину і чи є різниця між тими, хто отримує пристойну суму, і тими, хто не отримує практично нічого.
Бізнес-акселератор анонсував експеримент з БОДом ще в лютому минулого року. Виявилося, що протягом року компанія проводила тестування концепції безумовних виплат в Окленді, штат Каліфорнія. Як повідомила в блозі керівниця досліджень Basic Income Project Елізабет Родес, експеримент був недостатньо масштабним, тому Y Combinator поки що не робить ніяких висновків.
Визначити ефективність БОДу допоможе рандомізоване контрольоване випробування, вважає Родес. Саме тому Y Combinator набирає контрольну групу, яка буде отримувати всього по $50.
Раніше директор Y Combinator Research Метт Крисілофф повідомляв, що в ході експериментів компанія буде відслідковувати, куди саме витрачають гроші учасники випробування. Поки що організатори цього не підтвердили. Але за словами Родес, вчені будуть аналізувати дані про розпорядок дня учасників експерименту, про їх фінансовий стан, а також про фізичне і психічне здоров’я. Крім того, буде враховуватися вплив виплат на дітей і на соціальні зв’язки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас