Аукціони американських майданчиків провалилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціони американських майданчиків провалилися

Кредит&Депозит
1110
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомив про провал продажу активів банків-банкрутів на майданчиках «Фьост Файненшиал Нетворк Юкрейн» і «Дебтекс Україна».
“Вчора закінчився другий тур, і сьогодні ми готові оголосити офіційні результати. Аукціони не відбулися ні з першим, ні з другим майданчиком”, – заявила заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізосіб Світлана Рекрут.
“За одним майданчиком ніхто не заявився, було близько 9 потенційних інвесторів, але гарантійний внесок ніхто не заплатив. За другим майданчиком було трохи більше зацікавлених. Дійшли три учасники, але всі три ставки нижче від стартової ціни”, – повідомила вона.
“Угода не відбулася. Покупці запропонували надто низькі ціни, які нас не задовольнили”, – додав директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.
На FFN заявлені торги пакетом з 52 кредитів, які перебувають у заставі НБУ, на суму $170 млн в еквіваленті. Лот DebtX – на суму $240 млн. Лот на DebtX Фонд виставляв за 600 млн грн, на FFN – 810 млн грн. Сумарний номінальний обсяг продаваних кредитів – 13 млрд грн.
У ФГВФО раніше говорили, що 22 інвестори візьмуть участь у розпродажі проблемних кредитів. «Одним лотом зацікавилися 14 покупців, другим – вісім», – говорила Світлана Рекрут.
Нагадаємо, раніше ФГВФО анонсував початок продажу проблемних активів неплатоспроможних банків через нову систему голландських аукціонів. Головна відмінність від англійської полягає в тому, що в ході торгів ціна активу не підвищується, а, навпаки, знижується.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас