Світовий банк і МВФ стурбовані змінами в проект пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк і МВФ стурбовані змінами в проект пенсійної реформи

Казна та Політика
1167
Всесвітній банк і Міжнародний валютний фонд в спільному листі до уряду України висловили побоювання щодо внесених у законопроект про пенсійну реформу змін під час його підготовки до другого читання.
Про це повідомила директор СБ по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен на Українському фінансовому форумі, передає “Інтерфакс-Україна”.
“Переглянутий проект закону, поданий на початку цього тижня, був змінений так, що викликає значне побоювання як у СБ, так і в МВФ”, – сказала вона.
Нагадаємо, 21 вересня депутати Верховної Ради відмовилися підтримати пропозицію спікера парламенту Андрія Парубія працювати у четвер без перерв до завершення розгляду законопроектів судової та пенсійної реформ.
У фракції БПП прогнозують, що Верховна Рада повернеться до проекту пенсійної реформи на початку жовтня.

Довідка Finance.ua:

  • Проект пенсійної реформи передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас