Медведєв заявив, що США мають намір поховати "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв заявив, що США мають намір поховати "Північний потік-2"

Казна та Політика
1990
Позиція Єврокомісії щодо “Північному потоку-2” також неприйнятна для Росії, заявив Медведєв. США хочуть поховати газопровід “Північний потік-2”.
Про це заявив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на прес-конференції за підсумками зустрічі з колегою з Фінляндії Юхою Сипілей, передає “Інтерфакс”.
“Найбільш прагматичною є позиція США, які хочуть поховати цей проект за допомогою різного роду юридичних рішень, інструментів, санкцій, роблячи недвозначний вплив на ЄС”, – сказав Медведєв. Він зазначив, що позиція Єврокомісії щодо “Північного потоку-2” також неприйнятна для Росії.
“Що ж стосується позиції Єврокомісії – ця позиція тільки формулюється, але вона, напевно, не є настільки прагматичною, як позиція Фінляндії, і вона полягає в тому, щоб дійсно запропонувати РФ підписати окрему угоду щодо “Північного потоку-2”. На наш погляд, це неприйнятно з точки зору рівності ставлення до всіх інвесторів, оскільки подібні проекти реалізовувалися поза всякими угодами на підставі двосторонніх домовленостей”, – заявив Медведєв.

Довідка Finance.ua:

  • Проект “Північний потік – 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна здатність запланована в 55 млрд кубометрів на рік.
  • Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, схвалених Сенатом. Окремим пунктом у документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас