Експерти вважають, що біометрія в смартфонах стане звичайною справою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти вважають, що біометрія в смартфонах стане звичайною справою

Технології&Авто
386
З презентацією iPhone X Apple відродила технологію розпізнавання облич, яка ніяк не могла «одружитися» зі смартфонами. Не можна сказати, що і на новому айфоні Face ID працює ідеально. Але ясно одне: Apple демократизувала біометрію, яка в найближчому майбутньому з’явиться навіть на найдешевших китайських «андроїдах», пише MIT Technology Review.
Технологія розпізнавання облич існує вже багато років і була доступна на деяких телефонах ще до презентації iPhone X, – наприклад, на Samsung Galaxy S8. За словами Аніла Джейна, професора Університету штату Мічиган, який вивчає технологію біометричного розпізнавання і комп’ютерного зору, в Face ID використовується структуроване світло, що захоплює зображення в трьох вимірах – технологія, яку він використовував для розпізнавання об’єктів ще в 1980-х роках.
Але лише зараз масове впровадження технології розпізнавання облич може привести до збільшення числа інших біометричних датчиків. Для сканування сітківки ока, зокрема, використовують ближню інфрачервону підсвітку, яка вже є в iPhone X. Крім того, ця функція є і в Samsung Galaxy. З приходом Face ID все більше компаній почнуть використовувати біометричні датчики, впроваджуючи їх в свої власні телефони, або ж використовуючи ПО від компанії FaceTec, яка перша на ринку надала можливість використовувати цю технологію стороннім розробникам.
«Всі тепер копіюють те, що зробив Apple, позаяк Face ID справді не залишає шансу підробкам – ви більше не можете піднести до камери фото власника і розблокувати телефон», – каже професор Університету Нотр-Дам Кевін Бойєр, який вивчає біометріб і розпізнавання об’єктів.
Крім того, на думку професора Джейна, цілком можливо, що датчики для розпізнавання обличчя, сітківки ока і відбитків пальців з’являться у всіх смартфонах, оскільки вартість устаткування не дуже висока. Можливо, їх будуть використовувати в різних комбінаціях для транзакцій – для дрібних покупок було б достатньо тільки одного датчика, а для великих потрібно було б використовувати всі три. «Немає причин, через які всі три види біометричних датчиків не можуть з’явитися в мобільних телефонах протягом найближчих декількох років», – каже він.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас