McKinsey до початку жовтня запропонує Мінфіну і НБУ опції щодо стратегії ПриватБанку - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McKinsey до початку жовтня запропонує Мінфіну і НБУ опції щодо стратегії ПриватБанку - НБУ

Фондовий ринок
650
“Верхньорівневу стратегію ми отримаємо в кінці вересня – на початку жовтня. Деякий час вона буде обговорюватися нами. Після цього McKinsey приступить до другого етапу – детальних розрахунків. Це займе більше часу. Втім, нам важливо визначитися з генеральним вектором. Оскільки навіть без детальних розрахунків, визначення генерального вектора дозволить коректувати поведінку і діяльність і ПриватБанку, і Ощадбанку на банківському ринку”, – повідомила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.
При цьому вона зазначила, що стратегія ПриватБанку вплине на діяльність інших держбанків.
“Ця стратегія (ПриватБанку) стосуватиметься не тільки ПриватБанку. McKinsey не розроблятиме детальну стратегію для Ощадбанку або Укрексімбанку, але вона торкнеться їх, оскільки сам Приват – дуже великий і будь-які зміни в його діяльності так чи інакше будуть впливати на діяльність інших держбанків”, – сказала К.Рожкова.
ПриватБанк, Ощадбанк і Укрпошта мають найбільшу мережу відділень і точок продажів і іноді дублюють один одного і конкурують між собою, що негативно впливає як на ці установи, так і на банківський сектор в цілому, додала К.Рожкова.

Довідка Finance.ua:

  • У липні поточного року наглядова рада ПриватБанку визначила McKinsey переможцем конкурсу з відбору міжнародно визнаної компанії, яка відповідатиме за розробку стратегії фінустанови.
  • 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.
  • Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк був докапіталізований на суму 116,8 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас