Швейцарія запускає мережу медичних дронів-кур'єрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія запускає мережу медичних дронів-кур'єрів

Світ
236
Дрони компанії Matternet дозволять лікарням швидко доставляти зразки тканин в лабораторії або переправляти донорську кров в разі гострої необхідності, повідомляє Fast Company.
Постійні кур’єрські мережі дронів вже існують в Африці – вони доставляють зразки крові для переливання в клініки Руанди, а незабаром почнуть перевозити ліки від малярії і вакцини в Танзанію. Але Швейцарія стане першою країною, в якій медичні дрони будуть літати над густонаселеними містами поблизу міжнародних аеропортів.
Компанія Matternet розробила дрони і інтегрувала їх в хмарну систему платформ для отримання і відправки вантажів. Більше того, запущена нова система, яка може автономно завантажувати, запускати і приземляти дрони.
До кінця року компанія зобов’язується налагодити невеликі мережі між лікарнями та лабораторіями швейцарських міст. Коли фахівцям лабораторії знадобиться терміново відправити зразок, вони повинні будуть відкрити програму для iPhone і направити запит в систему, після чого помістити зразок у спеціальний контейнер для біологічно небезпечних матеріалів. Потім потрібно відсканувати QR-код, щоб завантажити контейнер в наземну станцію зовні лабораторії. Решту система зробить самостійно: занурить контейнер всередину, викличе дрон (якщо він ще не прилетів), забезпечить його зарядженими акумуляторами, помістить в нього зразок і запустить по маршруту, складеному хмарною технологією.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас