Центробанк Малайзії займеться регулюванням ринку криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Малайзії займеться регулюванням ринку криптовалют

Фінтех і Картки
235
Малайзійський центробанк планує до кінця поточного року розробити регулятивні норми для сфери криптовалют, пише CoinDesk з посиланням на місцеве видання Free Malaysia Today.
Нещодавно глава центрального банку Малайзії Мухаммад бін Ібрагім заявив, що фінансовий регулятор має намір розробити звід нормативно-правових норм, що регламентують обіг криптовалют. За його словами, нові правила, зокрема, передбачають посилення вимог щодо протидії відмиванню грошей і фінансуванню тероризму.
«Ми сподіваємося, що до кінця року зможемо розробити деякі рекомендації щодо криптовалют, особливо – в контексті проблеми відмивання грошей і фінансування тероризму. Ми хочемо забезпечити чіткі правила для всіх гравців на цьому ринку», – підкреслив Мухаммад бін Ібрагім.
Поки неясно, в якому форматі будуть затверджені нові регулятивні норми, однак, як видно, такий крок свідчить про кардинальну зміну позиції центробанку Малайзії, який в 2014 році заявив, що «не регулюватиме операції з біткойном».
Заяви малайзійського центробанку свідчать про пильну увагу місцевих регуляторів до нових фінансових технологій. Так, раніше Комісія з цінних паперів Малайзії попереджала про небезпеку ICO.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас