Стало відомо, кому можуть дістатися літаки збанкрутілого Air Berlin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, кому можуть дістатися літаки збанкрутілого Air Berlin

Фондовий ринок
582
Deutsche Lufthansa AG додасть до парку кілька десятків літаків після банкрутства Air Berlin, незалежно від того, що станеться з іншими активами проблемного авіаперевізника, заявив журналістам гендиректор Lufthansa Карстен Шпор.
Як пише Berliner Zeitung, Lufthansa можуть бути передані 38 лайнерів для рейсів середньої протяжності, які зараз вона орендує у Air Berlin разом з екіпажами. Крім того, за словами К.Шпора, Lufthansa зацікавлена ​​ще в 20-40 літаках Air Berlin.
При цьому Lufthansa не проявила інтересу до далекомагістральних рейсів і повітряних суден Air Berlin, сказав CEO.
У серпні Air Berlin була змушена оголосити про банкрутство, оскільки один з її акціонерів Etihad Airways відмовився від подальшого фінансування Air Berlin після декількох років безперервних збитків.
Групі Lufthansa в сфері пасажирських авіаперевезень крім однойменного бренду належать Austrian Airlines, Swiss Airlines, Eurowings і Brussels Airlines, а також частка в турецькій SunExpress. У 2016 році вони перевезли рекордну кількість пасажирів – 109,67 млн ​​осіб. Крім того, до групи входять логістичні, технічні та обслуговуючі компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас