Який відсоток від доходу українці витрачають на оплату послуг ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який відсоток від доходу українці витрачають на оплату послуг ЖКГ

Особисті фінанси
1550
Офіційна статистика за другий квартал 2017 року показала, що порівняно з першим кварталом скоротилися витрати сімей по всіх статтях: продукти, одяг та взуття, зв’язок, відпочинок та інше.
Про це заявив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook.
Так, у другому кварталі середньостатистична сім’я витрачала на продукти вже 40,3% доходів, а не 41,5%, як на початку 2017 року. Але витрати на послуги ЖКГ зросли з 11,6% до 13,3%, а витрати на транспорт з 9,3% до 10,2%.
“Показово, що витрати на утримання житла збільшились навіть в літні місяці, тому збільшення вартості цих послуг восени потягне за собою подальше скорочення витрат на усі інші статті, включаючи продукти”, – зазначив експерт.
Як пояснив Дорошенко, витрати, зокрема, на транспорт збільшились у зв’язку зі зростанням тарифів на громадський транспорт та підвищенням вартості усіх видів палива.
“А значне зростання ціни на паливо почалось лише у серпні, тому цифри по третьому кварталу будуть ще гірші. Все це однозначно не говорить про реальне зростання доходів людей”, – наголосив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас