Ідеолог фінансової глобалізації пропонує зробити паузу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідеолог фінансової глобалізації пропонує зробити паузу

Світ
1103
Про це заявив заступник директора аналітичного департаменту МВФ Девід Острі на Ukrainian financial forum 2017 в Одесі, організованому групою ICU.
«Користь від торгової глобалізації очевидна – вона дозволяє збільшити загальний добробут. Але, можливо, нам варто зробити паузу в «педалюванні» процесів глобалізації фінансів», – сказав Девід Острі.
На його думку, фінансова глобалізація несе ризики для економічного розвитку та соціальної стабільності. Серед наслідків фінансової глобалізації Девід Острі назвав стримування рівномірного розвитку економік і обмеження інклюзивності, що спричиняє розшарування суспільства за доходами.
Ще одним фактором, який спричиняє розшарування суспільства за доходами, Девід Острі вважає фіскальну політику держав, спрямовану на прискорену мінімізацію бюджетного дефіциту і витрат уряду. «Оскільки уряди через політику державних витрат можуть ефективно впливати на розподіл суспільного доходу, прискорене скорочення держвидатків і дефіциту бюджету сприяє подальшому зниженню економічної відкритості, тобто розшарування суспільства за доходами», – пояснив Девід Острі.
Одним з інструментів економічної політики, який нівелює негативний ефект від фінансової глобалізації, є контроль за транскордонними операціями з капіталом, який управляє структурою фінансових потоків.
Виступ Девіда Острі супроводжувався ремаркою, що все сказане є особистою позицією автора і не відображає офіційну політику МВФ. Однак Девід Острі – один з тих, хто формує внутрішній порядок денний Фонду. І його виступ – можливий сигнал про початок трансформацій в ідеології МВФ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас