Луценко заявив про викриття масштабних махінацій з землею на узбережжі Азовського моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко заявив про викриття масштабних махінацій з землею на узбережжі Азовського моря

Кримінал
568
Колишній голова Якимовської райадміністрації незаконно передав у власність 41 земельну ділянку загальною площею 70,87 га. У Запорізькій області прокуратура викрила колосальні махінації з земельними ділянками на узбережжі Азовського моря.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України. Встановлено, що у 2009 році на підставі незаконних розпоряджень колишнього голови Якимовської районної державної адміністрації було передано у власність 41 земельну ділянку загальною площею 70,87 га.
Повідомляється, що ділянки розташовані на косах Федотова і Пересип в межах прибережної захисної смуги Азовського моря. Зазначені земельні ділянки отримали 39 громадян нібито для ведення особистого сільського господарства. Так, в подальшому за договорами дарування ці землі були відчужені на користь пов’язаних між собою юридичних осіб. Відзначено, що в даний час на ділянках розташовані незаконні будівлі під відпочинок та розважальні заклади.
Колишньому голові районної адміністрації, який незаконно передавав земельні ділянки, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Колишньому чиновнику загрожує до шести років позбавлення волі. Відзначено, що на земельні ділянки накладено арешт. Внаслідок вказаних незаконних дій із власності держави вибули цінні земельні ділянки, вартість яких перевищує 71 млн гривень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас