Deutsche Bahn давно був готовий до співпраці з "Укрзалізницею", однак процес блокувався – голова Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bahn давно був готовий до співпраці з "Укрзалізницею", однак процес блокувався – голова Мінекономіки

Фондовий ринок
552
Україна веде переговори з німецькою Deutsche Bahn, яка, зокрема, готова надати свій рухомий склад, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
“В Одесі, під час зустрічі, вони (представники Deutsche Bahn – ред.) сказали, що з великою радістю очікують спільних проектів з Україною. У нас, натомість, завжди культивувалася думка, що Deutsche Bahn сфокусований на роботі з РФ. Це міф, який ми хочемо успішно розвіяти. Вони чекали співпраці з “Укрзалізницею”, яка просто блокувалася в силу тих чи інших факторів – то полякам було нецікаво, то комусь іще…”,- сказав він в ефірі “5 Каналу” в середу ввечері.
Міністр підкреслив, що дуже хотів би, щоб культура німецьких залізниць була повністю адаптована в Україні, і якщо Україна буде серйозно займатися логістикою, то співробітництво буде значним кроком вперед.
“Коли ми говоримо про повноцінні інвестиції, це повинні бути інвестиції великих виробників рухомого складу і локомотивів. Багато чого може зробити наш Крюківський вагонобудівний завод, але такі гранди, як General Electric, Bombardier, повинні прийти в Україну, створювати нові робочі місця, оновлювати рухомий склад залізниці”, – зазначив В. Омелян.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас