Різниця в зарплатах між чоловіками і жінками: кому і чому платять більше (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різниця в зарплатах між чоловіками і жінками: кому і чому платять більше (інфографіка)

Особисті фінанси
769
В Україні з кожним роком зменшується різниця в зарплатах між чоловіками і жінками, які займають однакові посади, підрахувала Держслужба статистики. При цьому жінкам платять в середньому на чверть менше, ніж чоловікам, за ту саму роботу, хоча два роки тому різниця в заробітках становила більше третини. Експерти кажуть, що зарплатна вилка буде звужуватися і далі, але повна рівність навряд чи досяжна в найближчому майбутньому. Про це йдеться в матеріалі Сегодня.
Найбільша різниця — у фінансовій сфері, там чоловіки досі мають зарплати на 52% більші, ніж жінки (в 2015 році було більше на 56%). А найменша різниця у бюджетників: наприклад, у вчителів, де заробітки статей практично однакові, але все ж таки у чоловіків на 3% більше (було більше на 5%).
Різниця в зарплатах між чоловіками і жінками: кому і чому платять більше (інфографіка)
Як роз’яснила нам провідний експерт соціальних і гендерних програм Центру Разумкова Ольга Піщуліна, в більшості країн світу, в тому числі в Україні, законодавчо заборонено платити різну зарплату чоловікам і жінкам за одну і ту саму роботу, якщо у них однаковий рівень кваліфікації (наприклад, обидва — провідні фахівці).
“Але на практиці ця норма порушується, особливо в приватному секторі, де немає жорсткої прив’язки до тарифної сітки, як в держструктурах, — стверджує Піщуліна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас