Ціни на нафту слабо знижуються після різкого стрибка напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту слабо знижуються після різкого стрибка напередодні

Енергетика
275
Ціни на нафту слабо знижуються в четвер після істотного стрибка за підсумками попередньої сесії, обумовленого зростанням напруженості у відносинах США і Ірану, а також очікуваннями нових сигналів від ОПЕК.
Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:30 за Києвом у четвер опустилася на $0,12 (0,21%) – до $56,17 за барель. За підсумками попередньої сесії ці контракти подорожчали на $1,15 (2,09%) – до $56,29 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту BRENT на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $0,03 (0,06%) – до $50,66 за барель. Напередодні вартість цих контрактів зросла на $0,79 (1,58%) – до $50,69 за барель.
Трейдери чекають коментарів від представників нафтовидобувних країн щодо можливості подальшого обмеження видобутку нафти. У п’ятницю у Відні відбудеться міністерська зустріч ОПЕК+, під час якої буде обговорюватися хід виконання чинної угоди про скорочення видобутку.
За останні тижні деякі з представників ОПЕК, включаючи Ірак, дали зрозуміти, що відкриті до продовження домовленостей про обмеження видобутку, строк дії яких закінчується на початку наступного року.
Експерти, однак, не очікують, що якесь рішення в цьому відношенні може бути прийнято до наступної офіційної зустрічі ОПЕК, запланованої на листопад.
Зростання напруженості у відносинах США і Іраку також підтримало ціни на нафту.
“Йде багато розмов щодо конфлікту Трампа та президента Ірану Рухані, – відзначає аналітик CMC Markets Колін Сизінскі. – Це може підігріти напруженість на Близькому Сході”.
Тим часом, дані міністерства енергетики США, опубліковані в середу, показали, що запаси нафти в Штатах на минулому тижні підскочили на 4,59 млн барелів. Експерти в середньому очікували ще більш істотного підйому – на 10,1 млн барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас