День фінансів, 20 вересня: міграція поляків в Україну по водійські права і гроші на війну від США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 вересня: міграція поляків в Україну по водійські права і гроші на війну від США

995
У середу, 20 вересня, світова громадськість часто згадувала про Україну, і що найдивніше, поза контекстом наболілих траншів від МВФ і макроекономічної допомоги від Євросоюзу.
Британці хочуть пом’якшити візовий режим для українців. Державний міністр з питань Європи і Америки Алан Дункан пообіцяв порушити в Лондоні питання про пом’якшення візового режиму для громадян нашої країни.
США після затвердження свого бюджету назвали умови отримання Україною $500 млн допомоги. Йдеться про надання летальної зброї. Для отримання еквіваленту заповітних грошей уряду доведеться істотно реформувати оборонний комплекс.
Часто згадують про Україну і деякі польські водії. Винахідливі сусіди з заходу приїжджають в Хмельницьку область, щоб отримати водійські права. Чому це виявилося робити простіше, ніж в ЄС, можна прочитати тут.
Не забули про Україну і наші російські сусіди. Колаборанти в анексованому Криму прийняли закон про списання боргів позичальників українських банків. У разі, якщо кредит був узятий на суму до 2,25 млн грн, його можна не віддавати. Якщо ж сума перевищила цей ліміт, питання теж обіцяють якось “врегулювати”.
На цьому увага РФ до України не закінчилася. Російська залізниця вирішила запустити на регулярній основі вантажний рух в обхід України. Зазначається, що завантаження напрямку в літній період складе до 190 поїздів на добу, Більша частина яких – пасажирські поїзди далекого прямування.
І наостанок, ЄБРР щиро поспівчував членам наглядової ради “Нафтогазу”, які вирішили подати у відставку. Своє рішення члени НАК аргументують згортанням реформ з боку уряду. У Європейському банку реконструкції та розвитку таке рішення підтримали і з жалем зауважили, “що склалася така ситуація, в якій у незалежних членів наглядової ради не залишилося іншого вибору, окрім як піти у відставку”. Зазначається, що такий результат подій може викликати проблеми з подальшим міжнародним фінансуванням “Нафтогазу”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас