Водії, які виїжджають в країни - члени ЄС, з 2018 року муситимуть мати ще один документ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії, які виїжджають в країни - члени ЄС, з 2018 року муситимуть мати ще один документ

Технології&Авто
6520
Автомобілі, які виїжджають з України в країни-члени Європейського Союзу, відповідно до положень Женевської угоди 1958 року, директив ЄС і норм Угоди про асоціацію Україна-ЄС, з 2018 року зобов’язані мати відповідний талон проходження технічного огляду транспортного засобу.
Ця тема обговорювалася на зустрічі заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка з повноважним міністром посольства Литви в Україні Гвідасом Керушаускасом, повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.
Як уточнюється в повідомленні, технічний огляд буде обов’язковим при першій реєстрації і перереєстрації транспортного засобу.
В даний час обов’язковий технічний огляд проходять транспортні засоби, які здійснюють комерційні перевезення.
“Перед нами стоїть завдання поетапного введення обов’язкового технічного огляду. Ми вже маємо відповідні нормативно-правові акти, які наберуть чинності наступного року. Нам потрібно якісно до цього підготуватися. Залучаються кращі світові практики і експерти. Ми хочемо, щоб технічний огляд здійснювали приватні компанії, акредитовані Національним агентством акредитації України, які мають лабораторії, достатню матеріально-технічну базу і відповідають вимогам, встановленим чинним законодавством”, – зазначив Ю.Лавренюк, слова якого наводяться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас