British Airways переведе частину рейсів в США на паливо з підгузників та пластику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British Airways переведе частину рейсів в США на паливо з підгузників та пластику

Технології&Авто
484
Британський авіаперевізник British Airways буде заправляти частину своїх літаків, що літають в США, біопаливом. Постачальником пального, виробленого з побутових відходів, стане американська компанія Velocys, повідомив оператор, передає ЦТС з посиланням на ato.ru.
Сировиною для палива стануть такі відходи, як підгузки, пластикові контейнери для їжі і обгортки від шоколадок. Завод планується побудувати в східній частині Лондона.
Очікується, що остаточну інвестиційну угоду підпишуть у 2019 році, розповіли в Velocys. В її межах компанія надасть партнерам свою технологію, візьме на себе управління проектом, а також забезпечить її технічну, експлуатаційну та технічну підтримку в майбутньому.
Крім British Airways і Velocys у виробництві біопалива візьмуть участь компанії Suez (забезпечить технічну сторону проекту і поставки відходів) і Norma (виступить у ролі інвестора).
Завод буде використовувати сотні тисяч тонн відходів щорічно (на рік у великій Британії на смітники відправляється понад 15 млн тонн сміття, яке завдає безпосередньої шкоди навколишньому середовищу і виділяє вуглекислий газ, прискорює зміну клімату). Цього достатньо для того, щоб на цілий рік забезпечити заправку біопаливом всіх широкофюзеляжних літаків Boeing 787, що літають з Лондона в американські міста Сан-Хосе (шт. Каліфорнія) і Новий Орлеан (шт. Луїзіана), підкреслили в British Airways.
Біопаливо від Velocys дозволить зменшити обсяги викидів CO2 в атмосферу на 60% у порівнянні з традиційними видами пального. Його використання допоможе British Airways виконати обіцянку, згідно з якою до 2050 року вона скоротить викиди вуглекислого газу на 50%.
У British Airways вважають, що проект з Velocys буде успішний, оскільки цей постачальник біопалива вже встиг зарекомендувати себе в США. Раніше аналогічний проект перевізник зробив з компанією GreenSky, однак він провалився через низку факторів, включаючи відсутність підтримки з боку держави, занадто високі вимоги інвесторів і низькі ціни на нафту. Нові ринкові умови підвищують шанси на успіх, впевнені в British Airways. Як підтвердження авіакомпанія наводить рішення британського уряду та Міністерства транспорту від 14 вересня про стимулювання просування біопалива.

Довідка Finance.ua:

  • Одними з перших авіакомпаній, які заявили про намір використовувати біопаливо на регулярних рейсах, стали німецька Lufthansa, нідерландська KLM і фінській Finnair.
  • Підвищену увагу цьому питанню приділяють в країнах Північної Європи, де традиційно на захист навколишнього середовища витрачається багато зусиль.
  • Один з найбільших постачальників палива – компанія Air BP – пропонує заправку літаків біопаливом в аеропортах Бергена, Осло (обидва – Норвегія) та Хальмстада (Швеція).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас