Долар США дешевшає в очікуванні підсумків засідання Федрезерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США дешевшає в очікуванні підсумків засідання Федрезерву

Валюта
1648
Курс американського долара в середу знижується відносно основних світових валют, трейдери чекають підсумків засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яке проходить 19-20 вересня.
Аналітики не очікують зміни грошово-кредитної політики, однак передбачається, що Федрезерв оголосить про початок скорочення активів на своєму балансі, обсяг яких після стимулюючих програм становить близько $4,5 трлн.
Крім того, увага інвесторів спрямована на виступ голови американського ЦБ Джанет Йеллен, який відбудеться після завершення засідання, а також на макроекономічні прогнози представників Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC).
Євро торгується вранці в межах $1,2011 проти $1,1994 на закриття попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти перебуває зараз близько 133,76 ієни в порівнянні з 133,85 ієни днем раніше. Вартість долара становить 111,36 ієни проти 111,59 ієни у вівторок.
Індекс ICE U. S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, знизився на 0,13%. Індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, знизився на 0,17%.
“Інвестори чекають появи причин для купівлі доларів після стабільного продажу з початку поточного року, – вважає головний ринковий аналітик IG Кріс Бьючемп. – Прихильність до підвищення ставок ФРС в 2018 році і/або більш швидкі темпи скорочення балансу стали б такими причинами”.
“Навряд чи Федрезерв зважиться змінити тактику з тією ж раптовістю, з якою нещодавно це зробив Банк Англії, швидше за все, він оголосить про готовність почати своє широко розрекламоване кількісне посилення пізніше в цьому році, а підвищення ставки залежатиме від даних, що надходять”, – повідомляється в огляді Saxo Bank.
“Ключовим моментом для доларових трейдерів є зараз питання, чи вірно вони заклали в ціни майбутнє засідання FOMC як відносно прохідну подію. У центрі уваги опиняться заяви регулятора про наміри і ступінь прихильності представників комітету своїм точковим прогнозам – чи залишаться вони вірні поточним “яструбиним” оцінками або схиляться в бік більш “голубиних” прогнозів ринку щодо подальшого підвищення ставок”, – зазначає головний валютний аналітик банку Джон Харді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас